Pläkkipellin uudet tuulet

 

Näiden kuvien välillä on aikaa kulunut nyt viisi vuotta. Onneksi yrittäjät ovat kuin viinejä, ne vain paranevat vanhetessaan. Nyt on tullut kuitenkin aika tehdä inventaariota Pläkkipellin viinikellarissa.

Kyseessä on siis hirvittävä yhdyssanamonsteri: sukupolvenvaihdos. Turun Pläkkipelti Oy:n perustaja ja pääomistaja Jari Mustikkamaa on nyt antanut tahtikapulansa eteenpäin pojilleen Markus Mustikkamaalle ja Matias Mustikkamaalle. Tämän myötä Jari luopuu omistajuudestaan sekä jää pois yhtiön hallituksesta.

Muutoksen tuulet

Jari: ”Erästä urheilutoimittajaa lainatakseni: ’Se on siinä’. Haluan ennen kaikkea kiittää kaikkia työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneitamme, jotka ovat olleet tällä 35 vuoden matkalla mukana. Toivottavasti olette edelleen mukana seuraavallekin vuosikymmenelle siirryttäessä. Yrityksen pääomistajana ja perustajana on minun tullut aika siirtyä suunnannäyttäjän paikalta taustajoukkoihin. Sukupolvenvaihdosta on lähdetty tekemään jo tuolloin ensimmäisen valokuvan aikaan ja siksi olenkin jo päässyt tutustumaan heidän innovatiiviseen toimintatapaansa. Tämän vuoksi minulla onkin täysi luotto siihen, että uusi johto tulee rakentamaan Turun Pläkkipelti Oy:n tarinalle uuden huikean jatko-osan, jota ei välttämättä enää Varsinais-Suomen rajatkaan pidättele.

Nyt ei kuitenkaan vielä ole minunkaan aikani jäädä laakereilleni makaamaan. Jatkan nimittäin tyttäreni Janina Mustikkamaan kanssa 2008 perustetun perheyrityksemme Opeco Oy:n asiantuntijatehtävissä. Vuosikymmenien saatossa kerätyn niin kotimaisen kuin kansainvälisenkin tietotaidon avulla siirtymä vesikattojen konsultointi- ja valvontatöihin on ollut luonnollinen. ”

Hyville perustuksille on helppo rakentaa

Markus & Matias: ”Haluamme kiittää Jaria yrityksen vetovastuun luottamisesta käsiimme. Olemme jo tähän mennessä päässeet kokeilemaan uusia toimintatapoja ja olemme saaneet myös tilaa tehdä virheitä sekä oppia niistä. Lisäksi haluaisimme tässä kohtaa lähettää erityiskiitokset koko Pläkkipellin henkilöstölle, jota ammattitaitoisempaa ei Suomesta löydy. Pyrimme jatkamaan sekä edelleen kehittämään Jarin aloittamaa matalahierarkkista, ihmisläheistä sekä itseohjautuvaa johtamistapaa. Vastuunannolla asentajille pyrimme pitämään työnteon mielekkäänä ja vaihtelevana. Koska asentajiemme tietotaito on niin korkealla tasolla, pystymme tätä vastuuta myös huoletta jakamaan. ”

Yhteystietomme pysyvät ennallaan:

Markus Mustikkamaa, 045 2563 177, markus.mustikkamaa@plakkipelti.fi

Matias Mustikkamaa, 040 5075 342, matias.mustikkamaa@plakkipelti.fi

 

Opecolla teitä palvelevat:

 

Jari Mustikkamaa, 040 5500 555, jari.mustikkamaa@opeco.fi

Janina Mustikkamaa, 040 0662 247, toimisto@opeco.fi