Työntekijäesittelyssä Olli: "Paras työpaikka minulle"

Olli Suomalainen Pläkkipelti

Pläkkipellin työntekijä Olli Suomalainen on lähtöisin Savonlinnasta, eikä Turku ole vielä nitistänyt iloista Itä-Suomen murretta puheenparresta. Ovi rakennusalalle aukesi Ollin kohdalla perinteisellä tavalla: hän meni päivän sopimuksella apuriksi raksalle. Pesti venähti ensin kolmeen viikkoon ja siitä vuosiin.

Sekalaisten rakennustöiden joukosta omaksi erikoisosaamiseksi valikoitui pelti. Nyt Olli on tehnyt peltisepän töitä jo yhteensä kolmetoista vuotta. Käsityöammatin viehätys on hänen mukaansa siinä, että oma kädenjälki jää näkyviin.

”Sitten kun Savonlinnasta ei enää löytynyt alan hommia, päädyin Vaasaan, missä olin pari vuotta. Sinä aikana tapasin nykyisen vaimoni, joka asui Turussa”, Olli muistelee.

Perhe, työ ja kiekko

Sen jälkeen tie vei Aurajoen rannoille. Hän kävi esittäytymässä Pläkkipellillä ja parin kuukauden päästä puhelin pirisi. Nyt firman leivissä on vierähtänyt jo kymmenen vuotta. 

”Suoritin heti aluksi oppisopimuksella rakennuspeltisepän ammattitutkinnon. Toimenkuvaan kuuluvat peltisepän työt laidasta laitaan. Viime aikoina ne vaativammatkin hommat, kun on alkanut vähän jotain osaamaan”, Olli sanoo vaatimattomasti.

Ollin mukaan pitkät työsuhteet ja vähäinen työntekijöiden vaihtuvuus kertovat siitä, että Pläkkipellin matkassa viihdytään.

”Olen sanonut sen ihan avoimesti, että tämä on paras työpaikka, jossa olen ollut. Täällä työntekijä on ihminen.”

Vapaa-ajallaan Olli viihtyy perheen seurassa. Myös jääkiekon pelaaminen ja penkkiurheilu ovat miehen sydäntä lähellä.

”Kotoa löytyvät 5-, 15- ja 18-vuotiaat lapset, niin kyllä siinä on sporttiaika vähän kortilla”, hän naurahtaa.